26 Şubat 2013 Salı

ALİ TÜRK ARISI


24 Şubat günü hava güzeldi. 3 Nolu ana arının koloni çoşmuş, felaket polen akımı vardı.
Yoğun bir çalışma...
Dış çekim bittikten sonra koloni içini bir kontrol edeyim dedim.


Bir çıtada tam larva taransferi yapılacak minik larvalar vardı. Yumurtalar çatladığında hafif bir eğrilik oluyor, larva yaşlandıkça kıvrılıp C harfini oluşturuyor. Bunu katılmış olduğumuz ana arı kursunda öğrenmiştik.
3 Nolu ana arı erke yumurtası atmaya başlamış durumda, bunun diğer anlamı bu yumurtalar 40-45 gün sonrası hazır erkek ve gerektiğinde yapay tohumlama da kullanılacak. Aydıncık'a gitmeden yayınladığım videoda erkek çıtasını yavruya dayamıştım. Bir önceki  videoyu gözden geçirdiğinizde göreceksiniz.



Arıcılığımızı beğenmeyenler bizieleştirerek arıcılıklarını geliştirmeye devam ediyorlar, ne kadar çok eleştiri o kadar arıcılık gelişimi demektir. Bakın bu videodaki Ali Türk arısı ve istediğim kadar, aynı ana arıdan sayısız üretme teknoloji ve bilgisine sahibim, eleştirin siz.....

İlerlemeye geriye doğru devam edin.

Kural şudur, beğenmediğinizin karşısına daha iyisini koymak ile mükellefsiniz...

21 Şubat 2013 Perşembe

16-19 ŞUBAT TARİHİNDE AYDINCIK

Azgan çiçeği, yerel adı gavur azganı. Bir başka azgann çiçeği çok yakında açmaya başlayacak. Bu dikenli çalı türü çiçek veya azganlar Nisan sonuna kadar açık kalacakmış. Rakıma göre eteklerden başlayıp yükseklere doğru çiçekleniyor.
Azgan dikenli bir bitki ben ilk defa tanıyorum, daha önce gittiğim yerlerde raslamamıştım.



Bu tarihte bir çok yerde arılar salkımda, biraz arı sesi dinleyin::))

14 Şubat 2013 Perşembe

ŞUBAT AYINDA KOLONİDE YAVRU DURUMU




Koloniden bir yavrulu çıta.  Bu koloniyle alakalı önceki videolarada bakarsınız aradaki farkı görürsünüz.




3 Numaralı 2011 yılı üretilip yapay tohumlanmış ana arımın son görüntüsü. Bu koloniyi yanılmıyorsam 20 ocakta Muhteşem abiyle ilk açmıştık. 4 Gün sonrası üzerindeki katı almıştım yani 24 ocaktı. 24 Ocak günü çift şurupluk invert şurup verip kapatmıştım. Aradan geçen 20 gün bir daha buraya gelemedim.13 Şubat günü bu videoyu çektim. Kolonideki yavru faaliyeti 4 çıtaya çıkmış. Bu mevsimde Gebze'nin köylerinde bu kadar yavru yoktur, köyler Gebze den oldukça soğuk. Bu arıya kek verseydim bu kadar gelişemezdi, tekrar şuruplukları doldurup kapadım, bu sefer hazır invert şurup yoktu, sadece şurubu kaynatıp soğuttum ve şuruplugu doldurdum. Koloni defalarca ana arıyı geçmişte yedeklemeye çalıştı, geçtiğimiz 20 gün içinde gene bu işlere kalkışmış. Havaların ısınmasyla birlikte bu arıyı bölüp elimin altında bir yere almam gerekiyor, yoksa eceliyle ölmeyecek.

1 Şubat 2013 Cuma

İNVERT ŞURUP LİMONLU::))



Balkondaki arıma öğlen yemek paydosunda hava soğuk olmasına rağmen poşetle invert şurup verdim.  Bu gün hava 7 derece olmasına rağmen ruşeti açıyorum arı salkımda o esnada bir arı polenle dışarıdan geldi. Yarına coşarlar artık, hava raporuna göre bir gün sonrası 14 ila 15 derece olacak deniliyor.
İnvert şurup limon ilede yapılıyordu, her 4 litre şuruba bir tam limon gerekli. Yani illa krem tartar bulacağım diye bir şey yok. Zayıf arılara poşet ile şurup verilir, çok zayıf arılar yemlikte ölürler. Poşetle verdiğinizde tavan sıcak olduğundan şurupta ılıyacaktır. Biz her daim arılarla iç içeyiz. yaz kış demeden her zaman maskesiz arı açmaya bayılırız, sizde balkona arı koyup bir deneyin::))

invert şurup ile Ali_Turk