18 Haziran 2012 Pazartesi

KESTANE BALI, ARICILIK VİDEOSU


Bu yıl bölgemizde kestane bal akımı şimdiye kadar çok iyi gidiyor.

Bir hafta öncesine rağpmen bal geliri azalmış ve yoğun bal gelmediğini çıtayı silkelediğimizde nektar akmadığından anlıyoruz. Yogun bal gelse çıtayı hafif yatırın bal akıyor.



Kestane balı, Şile Kızılcaköy, arıcılık videosu... ile Ali_Turk

10 Haziran 2012 tarihinde alınan video ve yapılan işlem,alttaki vbideo bu kovandan alındı, aradan geçen süre videoda 7 yazmışım ama 6 gün sonrası.



kestane balı devam ediyor, 2012 sezonu arıcılık... ile Ali_Turk

16 Haziran 2012 günü aldığımız görüntüler. Zevkli bir arıcılık için daha ne istenir::))
Sizde böyle sakin arılarla çalıştınızmı diyeceğim kızacaksınız, sormuyorum::))

17 Haziran 2012 Pazar

STANDART OLMAYAN BAL ÇITASININ KOVANA GÖRE AYARLANMASI



Standart olamayan bal çıtasının kovana göre ayarlanması, plastik boru makasıyla çok basit. Koloni aktarımlarında çıta üzerinde arı olsada bile kestiğinizi arılar çok zor hisseder.


Uzun gelen bal çıtası ile Ali_Turk

14 Haziran 2012 Perşembe

VARMI BÖYLE ARICILIK::)))




Sakarya Akyazı'dan iki arıcı,Mustafa Civan ve Bekir Yazıcı, bir adet bölme arı istediler, bizde verdik gitti, koloni aktarımı, bir cadde üzerinde yapıldı, varmı böyle arıcılık dedirttik::))


Arı aktarımı, arıcılık videosu ile Ali_Turk

11 Haziran 2012 Pazartesi

KESTANE BAL AKIMI DEVAM EDİYOR


Görüntüler harika, nefis kestane balları çıtalara çekilmiş.


Önümüzde en az bir haftalık bir yağışsız hava durumu var, inşlallah bu sene süper olacak gibi gözüküyor.



Biz yıllardır paylaşımlara devam ediyoruz, iyi kötü durmları saklamadık ve saklamayacağız, yazdıklarımızın karşılıklarıda hep olmuştur, birden ortaya çıkmıyoruz, ne demek istediğimi ortalıkta aylarca gözükmeyip, iyi şeyler oldugunda ortaya çıkanlara, bir hata gördüklerinde hemen olaya mudahale edip yorum atanlara, yazıp çizip, resim ve video yayınlamayanlarada göönderi yapmadan edemiyorum, hiç kimseyi, hiç kimse tutmuyor, elnizde bir şey varsa paylaşın, çamur atarsanız önce o çamura siz düşersiniz, kendin için istemediğini başkaları içinde istememelisin, yok ben başkalarının kötülügünü isterim dersen, ilk tada bakan kendiniz olursunuz.......








Kestane balı, Şile Kızılcaköy, arıcılık videosu... ile Ali_Turk

Arıcılıkta ülke genelinde bir çok arıcının hedefi, haziran ayında nektar veren kestane ormanlarıdır.
Bir kaç yıldır verimli bir sezon olmadı.
İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle kestane balına gitmemeyi kafama koymuştum, onca işin arasına birde Şile ile uğraşmayalım diye.
Bazı arkadaşlar yanlış yaptığımı söyledi, bir miktar arı götürdüm, kendimide teselli ediyordum bal olmasa bile kovanlar Şile'de erkek yapıyor, erkek olmadığında ana arı işi olmuyor gibilerinden, gerçi erkek işini çözdük yılın 12 ayı istersem erkek üretebilirim.

Uzun süren yağmurlarda koloniler açlık sınırına dayanmışlardı.
20 Koloniyi kestaneye götürüp bıraktım, bir hafta sonrası ilk gözlem yapıldı, hayret edilmeyecek gibi değil, maşallah 17 koloni süper, üç tanesi yeni kata bal serpmeye başlamış ve gelen bal çok keskin 2007 yılındaki gibi acı. Fazla bal atanları, henüz bal toplayamanlar değiştirdim, bazılarına üçüncü katı verdim, bazı kovanlara acil üçüncü kat lazım. Yanımızda fazla malzemede götürmemiştik çünkü böyle bir akım beklemiyordum. Müdahale edemesem bile en fazla her taraf bloke olur, yapacak bir şey yok.