17 Şubat 2010 Çarşamba

16 ŞUBAT 2010 ARILIKTAN GÖRÜNTÜ

16 Şubat 2010 günü Saim ve sadri abiler misafirimdi. Önce yemek peşinden kısa arılık turu yaptık. Çok güzel polen geliyordu, bazı arılar salkımı bozmamış, bir kaç kovan açtık, açık ve kapalı yavru faliyeti devam ediyordu.

Bahar geldi gibi, fakat bundan sonraki hava durumu bozulmalarında açlıktan sönecek çok kovan olur. Buna çok dikkat edilmelidir.

1 Şubat 2010 Pazartesi

1 ŞUBAT 2010 PELİTLİ KÖYÜNDEN BİR MANZARA

Bu gün iş icabı bana çok tanıdık bir yer olan Pelitli köyüne adres tespitine gittim. Gittigim adresin bitişiginde bulunan gene belediyemiz persenoli Eyüp Aydemir beyin arılıgına girdim. Saat sabah 10 civarı manzara bu. Fakat yarına kar yagışı bekleniyor. İçimden arıların yüzüne karşı, yarın ebenizi görürsünüz demişim::))

Yogun polen akımı vardı, gözlemlerime göre 4 degişik renk polen geliyordu.

Yeni gelecek kar ne kadar sürer, hava bir daha ne zaman ısınır şimdilik bir şey söyleyemiyoruz. Fakat dün arılığımdaki durum bana göre hiç iyi degildi. Bu kadar uzun soguk ve kara rağmen arılarda hala açık kapalı yavru devam ediyor.

Arılıktan ve balkondan çok ilginç ve degişik görüntüler var. Heralde akşama güncel sitemde görebilirsiniz son durumları.

Bu filimi çekerken farketmedim. Bir kaç kezde izledim, fakat bu gün arılıgın sahibi yanıma geldi, onunla izlerken bir şey farkettim. Bu kovan anaarı degiştirmiş ve ben filim çekerken anaarı dışarı çıkıp bana doğru gelip geri gidiyor. Bu mevsimde tabi erkek bulmak zor::))

Musluktan çıkan anaarı bu filmin sağ tarafına doğru gelip biraz bekleyip geriye gidip musluk girişine çakılan tahtanın üstüne gidiyor olayı çekerken farkedememişim.