30 Aralık 2009 Çarşamba

KARA KOVANDAN SON GÖRÜNTÜLER, 2009 ÖZEL

Tam zehirlenme belirtileri işte bunlardır ::)))
Boşuna ölecekler diye beklemeyin bu arılar bahara dahada güçlü çıkacaklar::))


Muhteşem abi nerden ögrettin bu işleriki.
Başımıza her öğrendiğimiz bela olmakta. Merak iyi bişi degil haberiniz ola::))



Karakovan şu ana kadar gelişmesi güzel. Kovandaki nufus az oldugu için petekleri birden fulleyemiyoruz. Bundan sonra yükleme yapmasamda heralde bahara çıkar diye düşünmekteyim.



Bundan sonrası belkide daha uzun süürede açılacaktır. Nedeni ise yıl başından sonra havaların artık musade edecegini düşünmedigimden.

20 Aralık 2009 Pazar

KIŞ GELMEDİ GİTTİ.

Dün havalar bundan sonra açmaz diye kara kovanıda sarıp paketledik. En azından dışarıdan kovan su çekmesin istemiştik.
Bu gün ise 20 aralık 2009 hava çıldırdı diyebilirim. Bu gün Gebze'de hava sıcaklıgı 20 derece üstüne çıktı. İzmit merkezde 21 derece, Gölcük'te ise 22 derece üstüne çıktı. Karakovan ise sanki bahar gibi polen geliyordu. Yarına ise 3 dereceye düşecekmişiz. Ben haberi girerken acayip şimşekler çakıp yağmur yagıyordu.

15 Aralık 2009 Salı

KIZLARA BAK KIZLARA, KIZLAR BEŞLEDİ::))

Bu görüntü 12 aralık 2009 günü alındı, kızlar salkımdaydılar hava soguk ve acayip yagmur vardı. Sırf karakovan aç kalmasın diye arılıga gidip şurupluğa invert şurup doldurmaya gelmiştim. Fakat aradan geçen 6 gün içinde invert şurup bitirilememişti.

Bir aralar kovanlardaki rutubetlerden bahsedenler vardı, demekki rutubet durup dururken olmuyor, diger kovanlarda rutubet yokken burada sanki kovan delinmiş gibi rutubet bulunmakta. Kovana yaptıgınız işlemleri söylemesenizde rutubet durup dururken kovandan akmıyormuş demek ki::))

Beşinci petegin yönü degişikti, kırdım.

Bu arada aralıksız invert sunulan kara kovanımızda durumlar gayet iyi gitmekte ilk yavrular çıktı. Bundan sonra yavru faliteti olacagını sanmıyorum havalar felaket sogudu.

Ne hikmetse karakovana şu ana kadar zarar veremedik.

İnvert şurupluktan hiç eksik edilmedi, başka şurubu bir ay bir bekletin bakayım kovanda ayrıca bu rutubetli ve küflü ortamda neler oluyor göreyim sizi.

İnvert karşıtları eskisi gibi yazıp çizemiyorlar, çünkü kendilerini çizdirmekten başka bir iş yapamayınca bazı maşaları kullanmaktalar. Maşalarda çok iyi gaz yediler haa, haklarını yememek lazım, yürüyün be sizi kim tutar::)))


Kızlara bak kızlara, benziyor gökteki yıldızlara, sanki ölmeye niyetleri yok bakın nazlara, nazlara::))))))))))

12 Aralık 2009 Cumartesi

KREM BAL


Krem bal. Yapılış balın günlük 5 dakika süreyle 5- 6 gün karıştırılmasıyla kritalleşmesi. Bu bal doğal olarak kristalleşene oranla çok yumuşak ve akıcılıkgınıda kaybettirmiyor.

7 Aralık 2009 Pazartesi

2 ARALIK 2009 KARAKOVANDAN GÖRÜNTÜLER



Aşagı filimdeki tüm görüntüler 2 aralıktan.


Karakovanımız aralıgın üçünde ilk işçileri çıkacaktı. Siz bu filmi izlediğinizde nufus büyük ihtimal biraz artmış olacak. İlk yumurtalar ekim 13 te atılmıştı. Ben sadece gidip geldikçe invert şurup ilave etmekteyim ve şu ana kadar invert şurup kabı hiç boşalmadı. Zaten invert şurup kullanım kolaylıklarının birisi uzun süre bozulmadan kullanılabilmesi. Arılara verdiğnizde arılar diğer şuruplarla bu kadar kolay petek öremiyor, biz bunu iki senedir deneyip bilgilerimizi paylaşıyoruz.


Gelişmiş ülkelerde kovanların kış yüklemesinde, invert verilmesinin sebebi arılar bu şurubu alıp fazla bir işlem yapmadan stoklayıp kendilerini yormaması istendigi içindir.Kek verip arıyı yoranlar kendilerini kandırmakya devam etsinler. Kek kış arılarını yorar ve kısa sürede bir çok tarlacının ömrünün bitmesine sebeb olur. Daha önce bende kış ve erken ilkbaharda kek verdiğimi ve kovan musluklarında ölen yada ölebilmek için kıvranan arıları haberler yapmıştım.


Filimi oluşturup yüklediğim gün ise tarih olarak 5 aralık sabahıydı, havalar çok iyi derecede özellikle geceleri düştü. Büyük ihtimal bundan sonra çıksada kış geldi diye düşünmekteyim.


Birde filime müzik ekleyemedim, son 5 saniyesi çıkıyor, en iyi filimi hazırlayacam derken, gene bir yerinde sakatlık oldu::((

4 Aralık 2009 Cuma

KREM BAL

Kovadaki bal bundan 6-7 gün öncesi sıvı bir baldı. Geçenlerde Mehmet Yüksel tarif etmişti, krem bal nasıl hazırlanır diye. Yani elinizdeki balı krem bal yapabilmek için her gün olmak kaydıyla 5-6 gün karıştırmak gerekiyor.

Karıştırma süresi ise günlük 5 dakika deniyor ama ben o kadar uzun süre karıştırmama ragmen bal kremleşti.Bayagı yorucu bir iş, bazı uyanıklar matkabın agır devirinde karıştırma işlemini gerçekleştirmekteymiş. Normal şartlarda kendisi kristalize oldugunda bu bal çok sert oluyordu. Benim dikatimi çeken ise, bu balı karıştırmasaydık bu bal kristalize olması belkide bir ay sürecekti. Fakat karıştırıldıkça havayla temasmı kristalleşme yapıyor anlamadım. Sonuçta bu akışkan bal kristaller haline gelmiş durumda ve adınada krem bal deniyor. yani ekmege sürülebilir ve akmaz.


Ali Şekerli abimizle konuşurken dediki, bir arkadaşı bal yemezmiş. Krem balı öğrendikten sora ise bal yemesi aşırı derecede arttı diyordu.


Ayrıca bu bal yurt dışında diğerlerinden daha yüksek fiyata satılmaktadır.



Bu filimi çekerken gördüğünüz gibi bal kovası havalanıyor, bir elimde makina var, bir elde karıştırıcı, ve kıvamın daha iyi görülmesinede sebeb oldu. Ayrıca Saim Gürel kardeşimizde krem bal yapmış ve bize Akbaba köyünde espirili bir şekilde ikramda bulunmuştu, espiri ise şuydu, Ali abi bakın Mehmet Yüksel bize krem bal yollamış::))

2 Aralık 2009 Çarşamba

BAYRAMIN SON GÜNÜNDEN

Beykoz Akbaba köyünde, bizleri evi ve arılığında konuk eden Saim Ahmet Gürel kardeşime sonsuz teşekürler ediyorum.
Ayrıca tüm arkadaşlarımada sonsuz teşekürler bizleri böyle bir günde yanlız bırakmadıkları için.